Henkilöesittelyssä Team Leader Harri Hiila

Jan 28, 2016 | News, People

Harri Hiila on Profit Softwarella Team Leaderin roolissa. Muut työntekijät tuntevat Hiilan rentona ja positiivisena ihmisenä, joka tiiminvetäjänä on määrätietoinen ja perusteellinen. Häntä kuvaillaan myös projektipäälliköksi, jolla pysyvät koko ajan langat käsissä ja kokonaiskuva mielessä.

Harri Hiila

Harri Hiila, Team Leader

Normaalin päivänsä Hiila aloittaa avaamalla läppärinsä viimeistään yhdeksän aikoihin ja lopettaa sulkemalla sen noin viideltä, mutta tarvittaessa joustetaan tekemällä pidempääkin päivää. Työpäivä kuluu asiakkailla, Profit Softwaren Espoon toimistolla tai kotikonttorilla. Projektien monimuotoisuus tuo päiviin vaihtelua, mutta puhelinsoitot, palaverit ja toteutustyöt ovat kiinteä osa projektipäällikön arkea.

Miten sitten Profit Softwarella pääsee näin monipuoliseen ja vastuulliseen tehtävään?

Harri Hiilalla on tähän yksinkertainen ja ytimekäs vastaus:

– Kokemus ja rehellinen työ.

Nummelan lukion kasvatti on asepalveluksen suorittamisen jälkeen käynyt Teknillisen Korkeakoulun, josta hän valmistui tietotekniikan linjalta vuonna 2003 opiskeltuaan pääaineenaan tietoliikennetekniikan ohjelmistoja ja sivuaineenaan sähkötekniikkaa. Hiila työskenteli aikansa tietojärjestelmiä toimittaneella Sysfortella, joka myytiin myöhemmin Senteralle, minkä jälkeen siitä tuli Digia. Digialta Hiila löysi Sysforten aikaisien kontaktiensa kautta tiensä vuonna 2008 uuteen finanssiteknologiaan ja BI:hin keskittyneeseen ohjelmistoalan yritykseen, Evolvitiin. Profit Software osti Evolvitin kesällä 2017.

Aluksi Hiila toimi konsultin roolissa tehden toteutustöitä lähinnä Aktialla, mutta myöhemmin hän on ollut paljon eri asiakkailla ja monenlaisissa projekteissa. Työssään Hiila tarvitsee läppärinsä ohella ohjelmistoja, joista tärkeimpinä mm. Office-työkalut, SQL Server ja Visual Studio. Näiden lisäksi on oltava myös kykyä oppia uutta.

– IT-alalla tarvitaan loogista ajattelua ja pulmien ratkaisutaitoja. Konsultin roolissa pitää pystyä opettelemaan tarvittavat ohjelmointikielet, tekniikat ja sovellukset, jos niitä ei jo ennestään osaa, Hiila toteaa.

– Lisäksi konsultin ja tiiminvetäjän töissä pitää olla sosiaalinen, mutta ei kuitenkaan ylisosiaalinen.

Työssään Hiila pitää erilaisista projekteista ja niihin liittyvistä haasteista.

– Monimuotoisuutta tuovat vaihtelevien projektien ohella erilaiset ihmiset niin asiakkaina kuin työkavereinakin. Vähiten pidän tehdasmaisesta ja turhasta työstä, mutta niitäkin joutuu välillä väkisinkin tekemään, Hiila sanoo.

Informaatioteknologian alalla tuotetaan koko ajan uusia ratkaisuja ja tuotteita asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Tiedon lisääntyessä konsultin ja projektipäällikön täytyy pyrkiä olemaan ajan tasalla siitä, miten asiat kannattaa tehdä.

– Nykyään tietoa löytyy onneksi melko helposti, kunhan tietää mitä etsiä. Kannattaa jutella erilaisista informaatioteknologiankin asioista niin niistä tietävien ystävien, kuin työkavereiden ja uusienkin tuttavuuksien kanssa. Ei kannata jumiutua perinteisiin ratkaisuihin, vaan tutkia onko asiat mahdollista tehdä paremmin, sanoo Hiila.

Vapaa-ajasta vastapainoa työnteolle

Sosiaaliseen mediaan Hiila ei itse kovinkaan aktiivisesti tai kantaaottavasti osallistu, vaikka seuraakin keskustelua.

Hiila kuitenkin myöntää, että välillä häneltäkin menee jakoon jokin omasta mielestään tärkeä tai hauska juttu.

Vapaa-ajallaan Hiila harrastaa sählyä ja squashia kerran viikossa. Talvella hän pelaa futsalin kuntosarjan pelejä muutaman viikon välein ja kesällä futista kerran viikossa. Silloin tällöin Hiila pelaa myös mm. pingistä, dartsia, biljardia ja keilausta. Salilla Hiila käy kun aikataulu antaa periksi. Monipuolisen liikuntaharrastamisen lisäksi Hiila pitää tärkeänä viettää aikaansa perheensä parissa. Vaimon sekä 5- ja 2-vuotiaiden lasten kanssa harrastaminen, ulkoilu, leikkiminen ja pelaaminen ovat korvaamattomia, samoin ystävät ja kaverit. Myös musiikin pariin Hiilalla on kiinnostusta.

– Olen myös wannabe-muusikko. Omistan muutaman sähkökitaran, akustisen ja basson, ehkä vielä joskus rummutkin. Enää pitäisi oppia soittamaan, Hiila sanailee.

Toisinaan työn ja vapaa-ajan pitäminen erillään voi olla hankalaa myös Harri Hiilalle. Varsinkin uudet haasteet, jotka vaativat ratkomista, voivat jäädä mieleen pyörimään vielä illaksi ja yöksi.

– Rentoutuminen tulee loppujen lopuksi parhaiten tekemällä jotain aivan muuta kuin työasioihin liittyvää. Sitä sanotaan vastapainoksi. Urheillessa eivät työasiatkaan kerkeä päässä pyörimään. Stressikin on hyvä itse huomata. On tiedostettava milloin asiat helpottavat, koska stressi ei voi olla jatkuvaa. Aina pitää pystyä puhumaan, jos jokin tuntuu liian hankalalta, Hiila sanoo.

Profit Software arvostaa ammattitaitoisia työntekijöitään ja pitää huolta näiden työhyvinvoinnista ja viihtyvyydestä. Hiila puolestaan arvostaa yrityksessä fiksua toimintatapaa, toimivaa työterveydenhuoltoa ja hyvästä työporukasta kumpuavaa yhteishenkeä.

– Asioita voidaan tehdä juuri niin kuin ne kannattaa tehdä, parhaat yhteiset käytännöt luodaan yhdessä. Profit Softwaressa kaikkia kuunnellaan ja työntekijöillä on tarpeeksi vapauksia, kunhan asiat hoituvat. Apua saa, viimeistään jos sitä itse osaa pyytää, Hiila kertoo.

Profit Softwaren tulevaisuuden Hiila näkee positiivisena.

– Uusia projekteja on alkamassa ja niitä on hyvä porukka viemässä läpi. Haluan auttaa koko työyhteisöä parhaalla mahdollisella tavallani.

Minkä neuvon Hiila antaisi ihmiselle, joka haluaa vastaaviin tehtäviin kuin hän?

– Kuuntele ympäristöäsi, työkavereita ja asiakkaita. Kysy, jos et ymmärrä. Opettele, jos et osaa. Ehdota tarvittaessa omasta mielestäsi parasta ratkaisua, vaikka muut eivät välttämättä sitä kysyisikään. Muista kuitenkin, että omakaan ratkaisusi ei välttämättä ole kuitenkaan juuri se, jonka asiakas haluaa. Ota ongelmat haasteina, jotka pitää ratkaista tavalla tai toisella. Älä luota liikaa itsesi tai muiden tekemisiin, vaan testaa ja tarkista. Ole positiivinen!

 

Haluatko Harrin kollegaksi? Katso avoimet työpaikkamme!

News

Profit Software ranked number 120 on the Tivi 250 list

Tietoviikko has published its yearly report on Finland’s 250 largest ICT companies. It states that ICT sector has grown rapidly; one sign was that minimum revenue limit in order to get to the list was 10.4M euros when it last year was 9.1M euros. The average turnover...

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

The development path of an initial idea into a new functionality

In the beginning, there is an initial idea. A fragment of a phrase from a conversation suddenly springs to mind. A question to colleagues, "has this ever come up with your client?". And in no time, we are in full swing at work, conceptualizing a new functionality! The...

System renewal – an upgrade in technology or also something else?

When discussing a system renewal, hot topics are amongst other digitalization, automation, conversions, and migration. And nothing wrong with these, all important factors ensuring the new system operates as whished and delivers the expected benefit. But will a system...

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...