Hyppy tuntemattomaan osa II

Dec 11, 2020 | News, People

Toukokuun lopussa tapasimme kolme uutta tulokasta, Kirsin, Matin ja Samuelin, ja kysyimme heidän ajatuksiaan työpaikan vaihtamisesta poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Nyt tuosta haastattelusta on kulunut yli kuusi kuukautta ja on aika tarkastaa, mitä ei enää niin uusille työntekijöille kuuluu nyt.

Etätyöaikana kuvaus tehdään ruudun välityksellä.

-Kyllä tähän etätyöhön on jo tottunut. Tiedän nyt paljon enemmän, mutta hiljainen tieto on edelleen poissa, kertoo Kirsi.

Matti on asiasta samoilla linjoilla ja lisää asioiden selviävän nopeammin, kun niistä voi keskustella kasvotusten toimistolla.

Työyhteisöön tutustuminen etätyöaikana

Etätyössä fokus on päivän aikana aiempaa enemmän palavereissa ja työkaverit kameralinssin takana. Miten työyhteisöön tutustuu etänä, onko se ylipäätään mahdollista?

-Olen tutustunut samassa projektissa oleviin kollegoihin, mutten yhtä hyvin omaan tiimiini, vaikka meillä onkin tiimipalaveri säännöllisesti, kertoo Samuel.

Kirsillä ja Matilla on samansuuntaisia kokemuksia asiasta.

-Jos teet jonkun kanssa tiiviisti töitä, niin kyllä se osaltaan madaltaa keskustelun aloittamista ja tulee oltua enemmän tekemisissä. Enemmän tässä on kuitenkin sellaista työtehtäviin pohjautuvaa asiapitoista kommunikointia, kuin että heittäisi vitsiä ihmisille, joita ei vielä niin hyvin tunne, pohtii Matti ja jatkaa -Olemme nähneet tiimin kanssa kerran ja kyllä siinä oppi taas kollegoista lisää.

Kaikki kolme toteavat alkuperäisen tunteen työyhteisöstä olevan aika lailla ennallaan.

-Minulla oli jo alussa realistinen käsitys asioista. Olen saanut apua kysyttäessä ja jopa minulta on jo kysytty asioista, sanoo Kirsi.

-Olen edelleen sitä mieltä, että tämä on hyvä yhteisö, vastaa Samuel.

Tuleeko tästä mitään?

Haasteiltakaan ei voi välttyä, kun työtä tehdään yli linjojen ja matkaa on takana vasta muutamia kuukausia.

-Kehitystyö on ylipäätään sellaista, ettei kaikkea aina voi kysyä ilman tarkempaa tutustumista asiaan, toteaa Samuel.

-Välillä on ollut tunne, ettei tästä tule mitään, mutta muutaman päivän kuluessa yleensä toteaa, että ”hei, näin tää menikin”. Kyllähän se turhautuminen tulee siitäkin, kun tekee töitä kaukana muista. Toisaalta tässähän on asiat hyvin: etäyhteys toimii, töitä riittää ja isossa kuvassa meillä menee mukavasti, sanoo Matti.

Viimeksi puheissa oli mentoriasia. Kellään aloittaneella ei ole ollut mentoria, vaan tukena ovat toimineet esimies, tiimi ja muut työtoverit. Onko tilanne muuttunut?

Kirsi kertoo aloittaneensa projektipäällikkökoulutuksen ja tilanteen muuttuneen sen puitteissa.

-Sain mentorin, sillä tutustun parhaillaan yrityksemme projektipäällikkökäytäntöihin. Kokemusta minulla on takana muutama vuosikymmen, mutta uusi työ tuo uudet tavat toimia, summaa Kirsi.

On aika päättää haastattelu valokuvaukseen. Se sujuu virtuaaliaikana helposti: ”Katse ruutuun ja hymyä. Valmista!”

 

Lue myös:

Hyppy tuntemattomaan

Tutustu, miten olemme työskennelleet poikkeuksellisena aikana.

News

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...

Me tarjoamme turvallisen alun tech-uraansa aloitteleville

Alkuvuoden 2022 aikana olemme saaneet yli kaksisataa työhakemusta juniorpositioihin eri paikkakunnille. Loistavista hakijoista valitsemme keväällä aloittamaan eri tiimeissämme toistakymmentä nuorta osaajaa. Meillä on kokemusta jo useiden vuosien ajalta uraansa...

Profit Software tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

Ilmari tuli Profit Sofwarelle töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Profit Softwaren työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan....