Hyppy tuntemattomaan

Jun 9, 2020 | News

Työpaikan vaihtaminen. Ei välttämättä ensimmäinen ajatus kuluneen kevään aikana. Me Profit Softwaressa olemme jatkaneet rekrytointia, joskin hieman eri metodein*. On aika tarkistaa uusien tulokkaiden, Kirsin, Matin ja Samuelin, ajatukset työpaikan vaihdosta ja uuden oppimisesta, kun aloitus on tehty hyvinkin poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Kaikki kolme kertovat rekrytointiprosessin alkaneen jo ennen pandemian alkua (Suomessa) ja kertovat sen tuoneen turvaa päätösprosessin aikana.

Uudet profitlaiset: Kirsi, Samuel ja Matti

— Olin tehnyt päätöksen työpaikan vaihtamisesta ja varsinainen rekrytointi tapahtui etätyöskentelyn jo alettua. Keskustelin tulevan esimieheni kanssa tilanteesta ja vakuutuin siitä, että olen tekemässä oikeanlaisen vaihdoksen, toteaa Matti.

Täysin virtuaalisesti ei uutta työtä voi aloittaa ja siksi jokainen tapasi ensimmäisenä päivänä toimistolla esimiehensä. Päivän aikana saatiin uusi kone ja muuta tarvittavaa tietoa.

— Olin koko ensimmäisen päivän konttorilla ja iloinen siitä, että kone ja muu tarvittava olivat valmiina. Yhdessä esimiehen kanssa tarkistettiin kirjautumiset koneelle ja eri järjestelmiin. Pari kertaa olen tuon jälkeen poikennut toimistolla, lähinnä it-tarvikkeisiin liittyen, kertoo Kirsi.

Iloa ja haasteita

Uuden työn aloitukseen liittyy poikkeuksetta paljon asiaa. Pienetkin asiat vaativat huomiota ja käy selville, että juuri niiden pienten asioiden kysymiseen on suurin kynnys.

— Mietin aina, että mitä voin kysyä ja sitten kun lopulta olen kysynyt, niin tulee viesti, että ”kysy aina kun jotain ilmaantuu”, eli asiat on menneetkin tosi hyvin, jatkaa Samuel.

Kirsi ja Matti komppaavat ja toteavat kollegoiden olleen todella ystävällisiä ja auttavaisia kiireenkin keskellä.

Esille nousee myös se, kuinka tutustua uusiin työtovereihin etätyössä. Virtuaalisia kahvihetkiä on joka päivä, mutta kynnys keskustella on olemassa, kun työkavereita ei vielä tunne henkilökohtaisesti, vaan työn kautta.

Kaikki ovat kuitenkin sitä mieltä, että asiat ovat menneet niin hyvin kuin ne tällaisessa tilanteessa voivat mennä ja toimistolle palatessa tutustuminen tapahtuu luonnollisemmin.

— Olen tosin työskennellyt ajoittain toimistolla ja tavatessani ihmisiä huomaan, että tarinaa tulee, sanoo Matti.

Kellään aloittaneella ei ole ollut mentoria, vaan tukena ovat toimineet esihenkilö, tiimi ja muut työtoverit.

— Ehkä se mentori olisi ollut hyvä, niin tulisi helpommin kysyttyä pienempiäkin asioita, vastaa Kirsi kysymykseen mentoroinnista.

Viimeiseksi on pakko tiedustella, voisiko virtuaaliseen perehtymiseen tuoda jotakin lisää?

— Ainahan kaiken voi tehdä paremmin, mutta ei tästä kyllä mitään ole puuttunut, tiivistää Samuel.

— Paitsi sosiaalinen puoli, täydentää Matti.


Lue myös osa 2:

Hyppy tuntemattomaan osa II

*) Virtuaalinen työhaastattelu – kuinka ensivaikutelma luodaan

News

Profit Software ranked number 120 on the Tivi 250 list

Tietoviikko has published its yearly report on Finland’s 250 largest ICT companies. It states that ICT sector has grown rapidly; one sign was that minimum revenue limit in order to get to the list was 10.4M euros when it last year was 9.1M euros. The average turnover...

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

System renewal – an upgrade in technology or also something else?

When discussing a system renewal, hot topics are amongst other digitalization, automation, conversions, and migration. And nothing wrong with these, all important factors ensuring the new system operates as whished and delivers the expected benefit. But will a system...

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...