Profit Softwaren asiantuntija Marko Oja kertoo Helenille toteutetusta on-premises Power BI -migraatiosta:

 

— On mukavaa nähdä, kun tietovarastoprojektissa hyvin suunniteltu ja huolella rakennettu arkkitehtuuriratkaisu kantaa hedelmää, Marko Oja sanoo.

— Pääsimme toteuttamaan ensimmäisen suuren, on-premises Power BI -migraation olemassa olevista SSRS- ja Mobile Reports -raporteista, Oja kuvailee. — Yliheitto tapahtui käytännössä 2 viikon sprintin aikana, jolloin migroitiin raportit muun kehitystyön ohessa. Tämän jälkeen seuraavassa sprintissä korvattiin tuotantoympäristön vanha portaali uudella, toteutettiin asennukset ja näin käyttäjille näkyvä lopullinen migraatio.

— PowerShell-osaaminen auttoi suuresti raporttien siirrossa. Kaiken kaikkiaan migraatio oli nopea ja yllättävän kivuton, Oja sanoo. —Jo nyt saadaan kehitysnopeutta parannettua Power BI -tekniikan ansiosta, koska osa uusista raporteista pystytään toteuttamaan jopa kolmasosan nopeammin, kuin mobile reportsilla (SSRS:stä puhumattakaan).

— Kun tietovarasto on oikein rakennettu, ei uuden raportointivälineen käyttö aina olekaan lisäkulu, vaan se voi olla myös säästöä.