Heikki Halonen on Profit Softwaren projektipäällikkö analytiikkaprojekteissa

Heikki Halonen on Profit Softwaren analytiikkaprojektien parissa työskentelevä projektipäällikkö. Tampereen yliopistosta, joka silloin vielä tunnettiin TTY:nä, valmistunut monitoimiosaaja saa inspiraatiota työhönsä asiakkaiden auttamisesta ja näiden ongelmien ratkomisesta.

Profit Softwaren Tampereen toimistolla työskentelee lähes 40 ohjelmisto- ja analytiikka-ammattilaista. Toimiston keskeinen sijainti keskustassa Technopoliksella takaa helpot kulkuyhteydet ja monipuolisen lounaspaikkavalikoiman. Heikin Profit Softwarelle kuitenkin toi ensisijaisesti kiinnostus sosiaaliseen työympäristöön ja asiakasrajapintaan.

– Tein aiemmin paljon etätöitä ja aloin kaivata ihmisiä ympärilleni, Heikki kertoo. – Oli hienoa huomata, miten lämpimästi uudet ihmiset otetaan täällä vastaan ja osaksi työyhteisöä. Porukka vain imi mukaansa.

Heikki kuvailee mielenkiinnonkohteitaan innostuneesti.
– Työssäni minua kiinnostaa asiakkaiden auttamisen lisäksi ihmisen, datan ja koneen välinen rajapinta, sillä ihmisten elämää voi helpottaa niin paljon esimerkiksi automatisoitujen ratkaisuiden avulla, Heikki sanoo. – Se edellyttää kaikkien näiden kolmen ymmärtämistä. Samasta syystä myös asiakastyössä täytyy ymmärtää syvällisesti asiakkaan liiketoimintatarpeet ja nähdä laajempi kokonaiskuva.

Työyhteisöön mahtuu monenlaisia ihmisiä. Profit Softwarella työskentelee myös sellaisia alansa huippuammattilaista, joille ohjelmistokehitys ja analytiikkaratkaisuiden luominen on enemmän kuin vain leipätyö, se on kuin itseilmaisua.

– Tietojärjestelmät ja parhaimmillaan matematiikka ovat kauniita samalla tavalla kuin taide: kun löytää hyvän ratkaisun, se on arvokasta ja tuo sitä kautta iloa paitsi asiakkaalle, myös itselle, Heikki selostaa.

Business Intelligence -yksikön projektipäällikkönä ja paikallisena tiiminvetäjänä Heikin työpäivät ovat monipuolisia. Niihin kuuluu asiakkuuden ja projektin hoitamista, esimiestyötä sekä raportoinnin parissa työskentelyä. Uuttakin asiaa tulee vastaan paljon. Siksi on tärkeää, että tiimillä on avoin ja konstailematon ote työhönsä.

– Profit Softwarella työtään voi tehdä aika sosiaalisesti, sillä vastaantulevista pulmista voi aina keskustella muiden kanssa, Heikki iloitsee. – Ratkaisuja tehdään yhdessä ja niihin saa myös tukea toisilta. Asiat otetaan asioina ja samalla kunnioitetaan ihmisten inhimillisyyttä. Se on minusta valtavan hienoa.

Entä mitä Heikki suosittelee Tampereella ulkopaikkakuntalaiselle lounaspaikaksi?
– Laukontorille ehdottomasti, sillä sieltä löytyy valikoimaa, Heikki sanoo. – Töiden jälkeen voi suunnata maauimalalle tai viettämään iltaa Finlaysonin alueelle, Heikki hymyilee.

 


Kiinnostuitko työskentelystä Profit Softwarella? Katso avoimet työpaikkamme!