Ihmisen ja koneen rajapintaa kehittämässä

Jul 4, 2019 | Analytics, Blog, People

Heikki Halonen on Profit Softwaren projektipäällikkö analytiikkaprojekteissa

Heikki Halonen on Profit Softwaren analytiikkaprojektien parissa työskentelevä projektipäällikkö. Tampereen yliopistosta, joka silloin vielä tunnettiin TTY:nä, valmistunut monitoimiosaaja saa inspiraatiota työhönsä asiakkaiden auttamisesta ja näiden ongelmien ratkomisesta.

Profit Softwaren Tampereen toimistolla työskentelee lähes 40 ohjelmisto- ja analytiikka-ammattilaista. Toimiston keskeinen sijainti keskustassa Technopoliksella takaa helpot kulkuyhteydet ja monipuolisen lounaspaikkavalikoiman. Heikin Profit Softwarelle kuitenkin toi ensisijaisesti kiinnostus sosiaaliseen työympäristöön ja asiakasrajapintaan.

– Tein aiemmin paljon etätöitä ja aloin kaivata ihmisiä ympärilleni, Heikki kertoo. – Oli hienoa huomata, miten lämpimästi uudet ihmiset otetaan täällä vastaan ja osaksi työyhteisöä. Porukka vain imi mukaansa.

Heikki kuvailee mielenkiinnonkohteitaan innostuneesti.
– Työssäni minua kiinnostaa asiakkaiden auttamisen lisäksi ihmisen, datan ja koneen välinen rajapinta, sillä ihmisten elämää voi helpottaa niin paljon esimerkiksi automatisoitujen ratkaisuiden avulla, Heikki sanoo. – Se edellyttää kaikkien näiden kolmen ymmärtämistä. Samasta syystä myös asiakastyössä täytyy ymmärtää syvällisesti asiakkaan liiketoimintatarpeet ja nähdä laajempi kokonaiskuva.

Työyhteisöön mahtuu monenlaisia ihmisiä. Profit Softwarella työskentelee myös sellaisia alansa huippuammattilaista, joille ohjelmistokehitys ja analytiikkaratkaisuiden luominen on enemmän kuin vain leipätyö, se on kuin itseilmaisua.

– Tietojärjestelmät ja parhaimmillaan matematiikka ovat kauniita samalla tavalla kuin taide: kun löytää hyvän ratkaisun, se on arvokasta ja tuo sitä kautta iloa paitsi asiakkaalle, myös itselle, Heikki selostaa.

Business Intelligence -yksikön projektipäällikkönä ja paikallisena tiiminvetäjänä Heikin työpäivät ovat monipuolisia. Niihin kuuluu asiakkuuden ja projektin hoitamista, esimiestyötä sekä raportoinnin parissa työskentelyä. Uuttakin asiaa tulee vastaan paljon. Siksi on tärkeää, että tiimillä on avoin ja konstailematon ote työhönsä.

– Profit Softwarella työtään voi tehdä aika sosiaalisesti, sillä vastaantulevista pulmista voi aina keskustella muiden kanssa, Heikki iloitsee. – Ratkaisuja tehdään yhdessä ja niihin saa myös tukea toisilta. Asiat otetaan asioina ja samalla kunnioitetaan ihmisten inhimillisyyttä. Se on minusta valtavan hienoa.

Entä mitä Heikki suosittelee Tampereella ulkopaikkakuntalaiselle lounaspaikaksi?
– Laukontorille ehdottomasti, sillä sieltä löytyy valikoimaa, Heikki sanoo. – Töiden jälkeen voi suunnata maauimalalle tai viettämään iltaa Finlaysonin alueelle, Heikki hymyilee.

 


Kiinnostuitko työskentelystä Profit Softwarella? Katso avoimet työpaikkamme!

News

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...

Me tarjoamme turvallisen alun tech-uraansa aloitteleville

Alkuvuoden 2022 aikana olemme saaneet yli kaksisataa työhakemusta juniorpositioihin eri paikkakunnille. Loistavista hakijoista valitsemme keväällä aloittamaan eri tiimeissämme toistakymmentä nuorta osaajaa. Meillä on kokemusta jo useiden vuosien ajalta uraansa...

Profit Software tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

Ilmari tuli Profit Sofwarelle töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Profit Softwaren työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan....