Kiinnostus uuden oppimiseen antoi eväät kehittyä on-premise-osaajasta Azure-data-arkkitehdiksi

Jan 25, 2022 | Analytics, Blog, People

Ari Uotinen, Data Architect

Haastattelimme Profit Softwarella data-arkkitehtinä työskentelevää Ari Uotista, joka on kasvanut rooliinsa on-premise-osaajasta. Arilla on takanaan neljä vuotta Profit Softwarella, mutta jo toistakymmentä vuotta IT-alalla. Nähtyä on tullut niin testausjärjestelmiä kuin konsultointiakin.

— Minulla on kova kiinnostus kaikkeen uuteen! Ari sanoo. — Olen myös käytännönläheinen ihminen, sillä tykkään siitä, että tehdään eikä vain ihmetellä. Käytännön tekeminen on usein se paras tapa oppia, sillä tavalla esimerkiksi tulin aikanani tutuksi Azuren kanssa, kun se oli vielä uusinta uutta.

Profit Softwarella opitaan uutta ja jaetaan osaamista. Kehittäjät voivat suorittaa sertifikaatteja sekä käydä tarpeellisiksi katsomiaan kursseja työtään tukemaan.

— Opiskelemalla ja sertifikaattikokeisiin valmistautumalla saa oikein hyvän osaamispohjan. Kuitenkin monia asioita tulee vastaan sitten vasta oikeita jalkautuksia tehtäessä. Todellinen syväosaaminen tulee, kun soveltaa tietoa käytännössä, ja sitä kyllä Profitin projekteissa pääsee tekemään, Ari pohtii.

 

Data-arkkitehtinä Azure-maailmassa

Arilla on tärkeä vastuu edistää asiakkaan arkkitehtien kanssa yhteistyössä asiakkaan kaipaamia toteutuksia, määrittelyistä suunnitelmaan ja lopulta valmiiseen toteutukseen.

— Välillä mietin itseäni kuin talonrakentajana, sillä erilaiset digitaaliset komponentit ovat kuin talonosia, ja ne pitää koota oikealla tavalla kokonaisuudeksi, joka toimii tarkoitustaan palvelevalla tavalla, Ari miettii.

On-premise-maailmaan verrattuna on paljon asioita, jotka tulee huomioida pilvimaailmaan siirryttäessä. On ymmärrettävä esimerkiksi verkkoja ja tietoturvaa, sillä niihin pystyy vaikuttamaan enemmän pilviympäristöissä kuin on-premise-maailmassa. Välillä täytyy myös tarkastella tilannetta ihan toisesta näkökulmasta.

— Tykkään Profitilla siitä, että ei ole välttämättä vain yhtä roolia, jossa olet, vaan on mahdollisuus monipuoliseen kehittymiseen oman kiinnostuksen mukaisesti, Ari iloitsee. — Olemme usein projekteissamme moniosaajia, jotka tekevät toteutusta fullstackina, eli tylsää päivää ei todellakaan tule, Ari toteaa.

Eivätkä hyvät asiat siihen lopu.

— Pidän myös siitä, että voi olla halutessaan pitkään saman asiakkuuden kanssa. Luottamuksen rakentaminen vaatii aikaa ja se on myös se, joka tekee asioita helpommaksi. Yhteistyö asiakkaan projektitiimin ihmisten kanssa on silloin tosi mukavaa ja leppoista, eikä organisaatiorajoja päivittäisessä arkityössä niin alleviivata, Ari kuvailee.

— Uuden liiketoiminnan ottaminen haltuun tuo myös mielekkyyttä työhön ja vaihtelua, Ari jatkaa.
— Minua itseäni kiinnostaa tekniikka kaikista eniten, mutta totta kai pitää ymmärtää liiketoimintaa, oli kyseessä sitten teollisuuden alan toimija, pankkisektorin yritys tai eläkevakuutusyhtiö, Ari sanoo.

 

 

Tiimi on vahvempi kuin yksilö

Oppimista ja halukkuutta siihen arvostetaan, sillä kehittäjämme haluavat nähdä aidosti luovansa asiakkailleen jotain, mikä auttaa näitä heidän päivittäisessä työssään.

— Välillä iso tietomäärä tai mutkikkaat kokonaisuudet saattavat aiheuttaa päänvaivaa, mutta lopulta ongelmaan on löytynyt ratkaisu, jonka myötä saa onnistumisen iloa. Usein myöhemmin vastaan tuleekin tilanne tai projekti, jossa tätä tietoa pääsee uudelleen hyödyntämään, ja huomaa kokemuksensa kerryttämän arvon, Ari miettii.

— Tiimi on tiedollisesti ja osaajana aina vahvempi kuin yksilö ja olen kokenut, että ongelman ratkaisun kanssa ei koskaan jää yksin. Aivan varmasti aina on jossain joku, joka tietää jostain enemmän kuin itse, ja tätä kannattaakin hyödyntää, Ari sanoo.

Ari on kerryttänyt huikean paljon teknistä osaamista ja liiketoimintatietoa uransa aikana ja Profit Softwarella. Vaan mitä oppimaansa asiaa hän mahtaa pitää erityisen arvokkaana? Vastausta ei tarvitse pitkään miettiä, kun Ari toteaa:

— Ihmisten kanssa tässä tehdään hommia, ja kun kommunikointi on avointa, niin silloin hommat rullaavat.


Kiinnostuitko työskentelystä Profit Softwarella?

Katso avoimet työpaikkamme urasivuiltamme!

Lue myös:

Suunnitelmissa pilvimigraatio? Pilven joustavuus ja skaalautuvuus helpottaa tulevien liiketoimintatarpeiden toteuttamista

Huomioi nämä 10 asiaa, kun viet yrityksen palvelut pilveen

News

Profit Software ranked number 120 on the Tivi 250 list

Tietoviikko has published its yearly report on Finland’s 250 largest ICT companies. It states that ICT sector has grown rapidly; one sign was that minimum revenue limit in order to get to the list was 10.4M euros when it last year was 9.1M euros. The average turnover...

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

The development path of an initial idea into a new functionality

In the beginning, there is an initial idea. A fragment of a phrase from a conversation suddenly springs to mind. A question to colleagues, "has this ever come up with your client?". And in no time, we are in full swing at work, conceptualizing a new functionality! The...

System renewal – an upgrade in technology or also something else?

When discussing a system renewal, hot topics are amongst other digitalization, automation, conversions, and migration. And nothing wrong with these, all important factors ensuring the new system operates as whished and delivers the expected benefit. But will a system...

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...