Koodaamatta paras?

Apr 7, 2021 | Analytics, Blog, Technology

Arto Furuholm työskentelee Profit Softwaressa tiedolla johtamisen parissa. Yhdessä kollegoidensa kanssa Arto ratkoo asiakkaidemme analytiikan ja tiedolla johtamisen haasteita.

IT-markkinassa hehkutetaan uusia työkaluja, joilla kuka tahansa voi ryhtyä sovelluskehittäjäksi. Tätä on markkinassa odotettu, ja luvattukin jo pitkään.

Microsoft Power Platform, tuo tehokkaimpien työkalujen yhdistäjä, saattaa olla vastaus huutoon. Power Platform -alusta on kattava sovelluskehitysympäristö, joka tarjoaa valmiina suuren joukon rutiiniasioita, joihin normaalisti menee paljon aikaa. Käyttäjän tunnistaminen ja luvitus (Authentication and Authorization) tai CRUD-operaatiot (create, read, update, delete) tulevat alustan mukana valmiina. Näin varsinaisen liiketoimintalogiikan ja sovelluksen ulkoasun suunnitteluun ja toteutukseen pääsee nopeasti kiinni.

Power Platformin käyttöönotto on vaivatonta ja toimivia sovelluksia ja palveluita on helppo ottaa käyttöön. Ohjelmistokehittäjän kokemuksesta on apua, mutta alkuun pääsee ilman ohjelmointitaustaakin. Verkosta löytyy runsaasti videoita, joita seuraamalla ja soveltamalla saa paljon aikaan. Oheisen esimerkin avulla kuvataan, miten Power Apps -sovelluksen tekeminen eteni valmiiksi tuotantosovellukseksi.

Case-asiakas

Asiakas oli  valmistautunut hyvin ennen projektin aloitusta: liiketoimintatarpeet oli mietitty ja kuvattu tarkasti. Tämä johdosta projekti lähti hyvin liikkeelle. Projektin läpiviemiseen päätettiin käyttää ketteriä menetelmiä. Ketterä kehittäminen ja Power Apps -sovelluksen toteutus sopivat hyvin yhteen. Tekeminen voitiin jakaa lyhyisiin sprintteihin ja kunkin sprintin lopuksi asiakkaalla oli aina käsissään toimiva sovellus, jota he pääsivät myös itse kokeilemaan ja kommentoimaan. Tekemisen lomassa suunniteltiin seuraavassa sprintissä toteutettavia ominaisuuksia.

Sovelluksen visuaaliseen suunnitteluun saimme avuksi UX-osaajan, toki sovelluksen ulkoasun pystyy myös itse suunnittelemaan niin halutessaan. Muutaman viikon interaktiivisen työskentelyn jälkeen, jossa asiakas oli koko ajan mukana, sovellus alkoi valmistua ja olla siinä kunnossa, että asiakas pääsi sitä testaamaan. Viimeisten viilausten jälkeen tuotantokäytölle ja julkaisulle saatiin lupa.

Varsinaiseen käyttöönottoon ei kulu aikaa, sillä koko paketti toimii Microsoftin pilvessä osana O365-alustaa. Sovelluksen pääkäyttäjille pidettiin koulutus sovelluksen käytöstä ja ylläpitoon liittyvistä asioista. Ajatuksena oli, että asiakas voi itse tehdä jatkossa pienimuotoisia muutoksia sovellukseen.

Edellä kuvattu sovellus olisi perinteisillä menetelmillä jäänyt todennäköisesti toteuttamatta, sillä kehityskustannukset olisivat selkeästi ylittäneet saavutettavan hyödyn. Power Apps -sovelluksen toteutukseen meni konsulttityönä joitakin päiviä, jolloin kustannus oli järkevä saavutettuun hyötyyn nähden. Toiminnan kehittämisen kannalta ratkaisevaa oli, että asiakkaalla on nyt toimiva prosessi, jonka skaalautuvuus, jäljitettävyys ja tietoturva vastaa nykypäivän tarpeita.


Oli kyseessä konsultointi, tietovarastointi ja integraatiot, edistynyt analytiikka, koneoppiminen tai tekoäly – me olemme kumppanisi. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme: juha.jarvinen(at)profitsoftware.com.

Lue lisää: Analytiikka-tarjooma Profit Softwarella

News

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...

Me tarjoamme turvallisen alun tech-uraansa aloitteleville

Alkuvuoden 2022 aikana olemme saaneet yli kaksisataa työhakemusta juniorpositioihin eri paikkakunnille. Loistavista hakijoista valitsemme keväällä aloittamaan eri tiimeissämme toistakymmentä nuorta osaajaa. Meillä on kokemusta jo useiden vuosien ajalta uraansa...

Profit Software tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

Ilmari tuli Profit Sofwarelle töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Profit Softwaren työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan....