Koodaamatta paras?

Apr 7, 2021 | Analytics, Blog, Technology

Arto Furuholm työskentelee Profit Softwaressa tiedolla johtamisen parissa. Yhdessä kollegoidensa kanssa Arto ratkoo asiakkaidemme analytiikan ja tiedolla johtamisen haasteita.

IT-markkinassa hehkutetaan uusia työkaluja, joilla kuka tahansa voi ryhtyä sovelluskehittäjäksi. Tätä on markkinassa odotettu, ja luvattukin jo pitkään.

Microsoft Power Platform, tuo tehokkaimpien työkalujen yhdistäjä, saattaa olla vastaus huutoon. Power Platform -alusta on kattava sovelluskehitysympäristö, joka tarjoaa valmiina suuren joukon rutiiniasioita, joihin normaalisti menee paljon aikaa. Käyttäjän tunnistaminen ja luvitus (Authentication and Authorization) tai CRUD-operaatiot (create, read, update, delete) tulevat alustan mukana valmiina. Näin varsinaisen liiketoimintalogiikan ja sovelluksen ulkoasun suunnitteluun ja toteutukseen pääsee nopeasti kiinni.

Power Platformin käyttöönotto on vaivatonta ja toimivia sovelluksia ja palveluita on helppo ottaa käyttöön. Ohjelmistokehittäjän kokemuksesta on apua, mutta alkuun pääsee ilman ohjelmointitaustaakin. Verkosta löytyy runsaasti videoita, joita seuraamalla ja soveltamalla saa paljon aikaan. Oheisen esimerkin avulla kuvataan, miten Power Apps -sovelluksen tekeminen eteni valmiiksi tuotantosovellukseksi.

Case-asiakas

Asiakas oli  valmistautunut hyvin ennen projektin aloitusta: liiketoimintatarpeet oli mietitty ja kuvattu tarkasti. Tämä johdosta projekti lähti hyvin liikkeelle. Projektin läpiviemiseen päätettiin käyttää ketteriä menetelmiä. Ketterä kehittäminen ja Power Apps -sovelluksen toteutus sopivat hyvin yhteen. Tekeminen voitiin jakaa lyhyisiin sprintteihin ja kunkin sprintin lopuksi asiakkaalla oli aina käsissään toimiva sovellus, jota he pääsivät myös itse kokeilemaan ja kommentoimaan. Tekemisen lomassa suunniteltiin seuraavassa sprintissä toteutettavia ominaisuuksia.

Sovelluksen visuaaliseen suunnitteluun saimme avuksi UX-osaajan, toki sovelluksen ulkoasun pystyy myös itse suunnittelemaan niin halutessaan. Muutaman viikon interaktiivisen työskentelyn jälkeen, jossa asiakas oli koko ajan mukana, sovellus alkoi valmistua ja olla siinä kunnossa, että asiakas pääsi sitä testaamaan. Viimeisten viilausten jälkeen tuotantokäytölle ja julkaisulle saatiin lupa.

Varsinaiseen käyttöönottoon ei kulu aikaa, sillä koko paketti toimii Microsoftin pilvessä osana O365-alustaa. Sovelluksen pääkäyttäjille pidettiin koulutus sovelluksen käytöstä ja ylläpitoon liittyvistä asioista. Ajatuksena oli, että asiakas voi itse tehdä jatkossa pienimuotoisia muutoksia sovellukseen.

Edellä kuvattu sovellus olisi perinteisillä menetelmillä jäänyt todennäköisesti toteuttamatta, sillä kehityskustannukset olisivat selkeästi ylittäneet saavutettavan hyödyn. Power Apps -sovelluksen toteutukseen meni konsulttityönä joitakin päiviä, jolloin kustannus oli järkevä saavutettuun hyötyyn nähden. Toiminnan kehittämisen kannalta ratkaisevaa oli, että asiakkaalla on nyt toimiva prosessi, jonka skaalautuvuus, jäljitettävyys ja tietoturva vastaa nykypäivän tarpeita.


Oli kyseessä konsultointi, tietovarastointi ja integraatiot, edistynyt analytiikka, koneoppiminen tai tekoäly – me olemme kumppanisi. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä myyntiimme: juha.jarvinen(at)profitsoftware.com.

Lue lisää: Analytiikka-tarjooma Profit Softwarella

News

Profit Software ranked number 120 on the Tivi 250 list

Tietoviikko has published its yearly report on Finland’s 250 largest ICT companies. It states that ICT sector has grown rapidly; one sign was that minimum revenue limit in order to get to the list was 10.4M euros when it last year was 9.1M euros. The average turnover...

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

The development path of an initial idea into a new functionality

In the beginning, there is an initial idea. A fragment of a phrase from a conversation suddenly springs to mind. A question to colleagues, "has this ever come up with your client?". And in no time, we are in full swing at work, conceptualizing a new functionality! The...

System renewal – an upgrade in technology or also something else?

When discussing a system renewal, hot topics are amongst other digitalization, automation, conversions, and migration. And nothing wrong with these, all important factors ensuring the new system operates as whished and delivers the expected benefit. But will a system...

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...