Lahti – mainettaan parempi Java-kaupunki

Apr 18, 2019 | Finance, News

Yksi Profit Softwaren kuudesta toimistosta sijaitsee Lahdessa. Henkilöstön määrä on kasvanut alun kolmesta lähes 20 henkeen ja sen myötä suurempaan toimistoon. Lahdesta puhuttaessa keskustelu kääntyy usein urheiluun, lihamukiin tai suomiräppiin. Nyt on aika puhua lahtelaisesta IT-osaamisesta.

Toimisto Aleksanterinkadulla on juuri läpikäynyt muodonmuutoksen. Uutuuttaan kiiltelevä nimikyltti, kokolattiamatolla vuorattu pitkä käytävä, neuvotteluhuoneiden opasteet ja iloiset ihmiset vahvistavat, että lopputulos miellyttää. Mieluisan lopputuleman vahvistaa myös Janne Berggren, joka on työskennellyt Profit Softwaressa marraskuusta lähtien. Sisustusasioista on kuitenkin syytä siirtyä itse asiaan eli siihen, miten Janne on uudessa työpaikassaan viihtynyt.

Finanssialan asiakkaiden parissa työskentelevä IT-konsultti Janne Berggren on viihtynyt Profit Softwaressa mainiosti.

Janne ei oikeastaan ollut suunnitellut työpaikan vaihtoa, mutta uudet haasteet kuulostivat sen verran hyviltä, että päätös oli helppo tehdä.

-Työ konsulttina finanssiasiakkaiden parissa on vastannut täysin odotuksiani. Porukka on kivaa ja koko firmassa on hyvä meininki. Olen viihtynyt. Noin päivän viikossa olen asiakkaalla, loput neljä päivää täällä.

Tyypilliseen työpäivään sisältyvät dailyt, eli palaverit, joissa tiimi käy läpi, mitä tapahtui eilen ja mihin keskitytään tänään. Päivät ovat koodia ja testausta täynnä.

-Meillä on yhdessä tekemisen kulttuuri. Joskus saatamme töiden jälkeen pitää peli-illan, myös urheilujuttuja on suunniteltu.

Lahden ohjelmistotiimissä on niin Java-kehittäjiä kuin C#-osaajia. Lisäksi lähes puolet toimiston väestä työskentelee analytiikkapalveluiden parissa.

Jannen mukaan Lahti on juuri sopivan kokoinen ja IT-ala on nousussa. Junayhteys Helsinkiin on hyvä, mikä sekin on tärkeää, jos projektissa työskennellään asiakkaan tiloissa.

Loppuun on vielä pakko kysyä, mitä ulkopaikkakuntalaisen tulee ehdottomasti Lahdessa nähdä.

-Kesäaikaan ehdottomasti matkustajasatama, tiivistää Janne.

Profit Software
Profit Software on finanssialalle järjestelmäratkaisuja ja konsulttipalveluita toimittava yritys. Yritys perustettiin vuonna 1992. Toimistot sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Porissa, Lahdessa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Työllistämme lähes 230 henkilöä.

Lahden toimistomme avattiin loppuvuodesta 2015 ja se työllistää lähes 20 henkeä. Avoimet työpaikkamme Lahdessa ja muissa toimipaikoissa voit tarkistaa sivuiltamme.

 

News

Profit Software ranked number 120 on the Tivi 250 list

Tietoviikko has published its yearly report on Finland’s 250 largest ICT companies. It states that ICT sector has grown rapidly; one sign was that minimum revenue limit in order to get to the list was 10.4M euros when it last year was 9.1M euros. The average turnover...

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

System renewal – an upgrade in technology or also something else?

When discussing a system renewal, hot topics are amongst other digitalization, automation, conversions, and migration. And nothing wrong with these, all important factors ensuring the new system operates as whished and delivers the expected benefit. But will a system...

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...