Lahti + Profit Software = A match made

Jan 30, 2020 | Analytics, Finance, News

On aika palata Profit Softwaren Lahden toimistolle, jossa vierailimme viime keväänä*. Tällä kertaa tapaamme Julia Tasan ja Heikki Heinosen. Julia on työskennellyt Profit Softwaren Lahden toimistolla pian vuoden, Heikki jo lähes neljä vuotta.

-Kiinnostuin Profit Softwaresta Match Made in Lahti -tapahtumassa erittäin hyvän puheenvuoron perusteella. Asiat etenivät CV:n jättämisen jälkeen melko nopeasti ja aloitin viime maaliskuussa, kertoo Julia.

Heikki kuuli aikanaan uusista haasteista ex-kollegoilta, jotka olivat siirtyneet Profit Softwareen.

Junior Software Developer Julia Tasa ja Data Architect Heikki Heinonen viihtyvät Profit Softwaressa erinomaisesti. Toimiston sijainti Lahden keskustassa ja kattavat työsuhde-edut saavat kiitosta molemmilta.

Vaihtelevat työtehtävät ja asiakasprojektit innostavat

Lahdessa työskennellään niin finanssialan projekteissa kuin tiedolla johtamisen ratkaisujen parissa. Heikki kiittelee erityisesti työn vaihtelevuutta.

-Pisimpään jatkunut asiakasprojekti on kestänyt yhteensä yli kolme vuotta. Välissä on ollut myös useampia lyhyitä projekteja. Viime aikoina olen keskittynyt finanssialan asiakkuuksiin ja olen tälläkin hetkellä neljä päivää viikosta asiakkaalla. Työskentelen tietovarastoinnin ja raportoinnin rakentamisen parissa, ja varmistan, että asiat sujuvat teknisestä näkökulmasta katsottuna sovittujen käytäntöjen mukaisesti, kertoo Heikki.

Julia kertoo olleensa viimeisten 10 kuukauden aikana jo kolmessa projektissa:

-Olen tosi iloinen, että toiveitani on kuunneltu. Parhaillaan työskentelen dokumentoinnin ja sovellusten asennusten parissa. Työtehtävä tuli eteen aika sattumalta asiakkaan kysyessä sopivaa henkilöä. Täällä pääsee tekemään ja oppimaan uutta.

-Motivoivaa on sekin, että tiedolla johtamisen projekteissa on voinut tutustua eri toimialoihin, lisää Heikki.

Tyytyväinen asiakas on paras motivaattori

Jokaista työntekijää motivoivat erilaiset asiat. Julialla ja Heikillä tuntuu kuitenkin olevan hyvin samankaltainen mielipide asiasta. Heikki korostaa, että tuloksien näkeminen ja asiakkaan hyvä palaute tekemisestä on yksi tärkeimpiä motivaattoreita. Myös projektien mukana vaihtuvat teknologiat luovat mielenkiintoa ”sisäiselle nörtille”, kuten Heikki asian ilmaisee.

Julia korostaa rakentavan palautteen merkitystä, mutta myös Lahden hyvää porukkaa, mistä päästäänkin seuraavaan teemaan: Lahden toimiston yhteishenkeen.

Molempien mukaan toimistolla on niin kivaa, etteivät etäpäivät tunnu tarpeellisilta. Yhteishenki syntyy lounas- ja kahvitauoilla, mutta myös vapaa-ajan aktiviteettien kautta. Toimistolla on säännöllisesti niin pitsaperjantaita kuin peli-iltoja.

-Tunnemme kaikki toisemme ja täällä voi olla oma itsensä, jatkaa Heikki.

Mitä terveisiä lähetätte mahdollisille työpaikasta kiinnostuneille?

-Sinun ei tarvitse olla valmis ja kaikkitietävä aloittaessasi täällä. Työkaverit auttavat kyllä, tiivistää Julia.

-Täällä saat juuri sen verran haasteita ja vastuuta, kuin haluat. Tukiverkko on vieressä, joten yksin ei tarvitse olla, toteaa Heikki.

*) Lahti – mainettaan parempi Java-kaupunki

Profit Software, Lahti
Profit Softwaren Lahden toimisto on avattu lokakuussa 2015. Tuolloin työntekijöitä oli kolme, nyt 20. Jos finanssialan ja teknisen osaamisen yhdistäminen kuulostaa sinulle sopivalta, katso avoimet työpaikkamme. Tarjoamme lisäksi analytiikka- ja tiedonhallintapalveluita useille toimialoille ja uusia osaajia etsitään jatkuvasti.

Työpaikkamme löydät osoitteesta https://careers.profitsoftware.com/.  

 

 

News

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...

Me tarjoamme turvallisen alun tech-uraansa aloitteleville

Alkuvuoden 2022 aikana olemme saaneet yli kaksisataa työhakemusta juniorpositioihin eri paikkakunnille. Loistavista hakijoista valitsemme keväällä aloittamaan eri tiimeissämme toistakymmentä nuorta osaajaa. Meillä on kokemusta jo useiden vuosien ajalta uraansa...

Profit Software tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

Ilmari tuli Profit Sofwarelle töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Profit Softwaren työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan....