Parasta asiakastyössä on auttaminen

Mar 23, 2021 | Analytics, Blog, People

Andreas harrastaa vapaa-ajallaan mm. sähkökitaran soittoa.

Andreas Lindholm on työskennellyt tiedolla johtamisen ja IT-konsultoinnin parissa Profit Softwarella monipuolisissa rooleissa vuodesta 2017 lähtien. Hymyileväinen ja kollegoidensa arvostama Andreas työskentelee normaalioloissa pääkaupunkiseudulla, mutta kertoo nyt vaiheistaan kotikonttoriltaan Teams-videopuhelun välityksellä.

— Aika menee nopeasti, kun on mielenkiintoisia juttuja menossa, Andreas pohtii ja naurahtaa.

— Ihan alkuaikoina meikäläisellä oli BI-hommaa koko ajan päällä, hän sanoo. — Tein pari vuotta ylläpitoa ja pienkehityshommia ihan täyspäiväisesti. Mukana oli myös työeläkesuunnittelua. Sittemmin olen suuntautunut enemmän pre-salesiin eli myynnin tukeen, sillä tehtävän luovuus ja uuden ideointi kiinnostaa. Olen iloinen, että toiveitani kuunneltiin.

Asiakastyöstä pitävä Andreas on hetkellisesti ollut mukana jopa kolmessa eri asiakkuudessa tekemässä koko elinkaaren erilaisia tehtäviä: yhdelle esiselvitystöitä, toiselle projektitöitä ja kolmannelle ylläpitoa.

— Siinä oppi kyllä tosi paljon, kun pääsi koko putkeen mukaan, erittäin mielenkiintoista, Andreas kehuu. — Totta kai se oli myös omalla tavallaan haastavaa ja varsinkin alkuun raskasta, sillä viikon aikana joutui ”vaihtamaan hattua” useampaan kertaan. Olen kuitenkin sen luonteinen, että totuin nopeasti ja pian siitä tulikin kiva asia, että oli monipuolista tekemistä ja vaihtelua.

Andreas sai myös arvokasta kokemusta siitä, millaisia erilaisia työskentelytapoja ja käytänteitä erilaisissa yrityksissä on, sekä mitä asiakkaat arvostavat. Yksi tärkeimmistä asioista on hänen mukaansa ollut viestinnän merkityksen korostuminen.

— Kokemus on osoittanut minulle, että kommunikaatio on kaiken ydin, Andreas sanoo päättäväisesti. — Projekti tai ratkaisu voi olla kuinka timanttinen tahansa, mutta mikäli kommunikaatio mihinkään suuntaan pettää, moni asia voi mennä pieleen. On juteltava niin paljon ja niin kauan, että tiedetään yhdessä, mitä tehdään, miksi ja miten. Kokonaisuus ratkaisee, ei pelkkä lopputulos. Pidän viestinnän tärkeyden nykyisin mukana kaikessa työssäni, mitä teen, ja onkin ollut tosi mieltä lämmittävää myös saada asiakkailta myönteistä palautetta, että se on huomattu, Andreas toteaa.

Tyytyväiset asiakkaat pitävät myös Andreaksen iloisena.

— Parastahan se on konsulttityössä, kun saa kivaa palautetta ja on pystynyt aidosti auttamaan, oli se sitten asiakas, oma tiimi tai kuka tahansa.

Profit Software etsii jatkuvasti tiedolla johtamisen ja analytiikan asiantuntijoita mukaan projekteihinsa. Korona-aikana voimassa on etätyösuositus, mutta muulloinkin työtä voi tehdä joustavasti sovitulla tavalla.

— Profitille kannattaa tulla töihin, koska täällä pääsee tekemään erilaisia hommia oman mielenkiinnon mukaan ja lähelle asiakasrajapintaa, Andreas sanoo. — Samalla pääsee tutustumaan myös eri teknologioihin. Jos taas haluaa mieluummin keskittyä yhteen osa-alueeseen tai enemmän rutiinihommiin, sekin onnistuu. Ympärillä olevat työkaverit ja tiiminvetäjät ovat kaikki tosi jalat maassa -tyyppejä, joiden kanssa on helppo tulla toimeen. On hienoa olla osa työyhteisöä, jossa kaikkia kohdellaan samanarvoisina ihmisinä, Andreas sanoo.


Haluaisitko Andreaksen kollegaksi? Katso kaikki avoimet työpaikkamme ja hae vaikka tänään urasivuiltamme.

News

Profit Software ranked number 120 on the Tivi 250 list

Tietoviikko has published its yearly report on Finland’s 250 largest ICT companies. It states that ICT sector has grown rapidly; one sign was that minimum revenue limit in order to get to the list was 10.4M euros when it last year was 9.1M euros. The average turnover...

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

System renewal – an upgrade in technology or also something else?

When discussing a system renewal, hot topics are amongst other digitalization, automation, conversions, and migration. And nothing wrong with these, all important factors ensuring the new system operates as whished and delivers the expected benefit. But will a system...

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...