Takki auki Kooditiistaihin

May 5, 2020 | Finance, News

Tervetuloa mukaan Kooditiistain mystiseen maailmaan. Olet kenties lukenut jo aiemmin ilmestyneitä blogeja Profit Loans & Collaterals -ratkaisuun liittyen, ja mikäli et ole, klikkaa artikkelin lopussa olevia linkkejä.

Profit Loans & Collaterals -tiimi starttasi Kooditiistaina tunnetut palaverit syksyllä 2019.

-Tiimin pitämässä retrospektiivissä* tunnistettiin tarve yhtenäisten toimintatapojen määrittämiselle ja edelleen sille, että kehitämme tätä sovellusta samoin periaattein, kertoo sovellusarkkitehti Timo Salola.

Kuva: Tiimityötä toimistolla alkuvuodesta 2020

Tietoa oli toki ennestään saatavilla, mutta monien eri klikkausten päässä. Kun koodia käydään yhdessä läpi, saadaan käsillä olevat haasteet nopeasti yhteiseen pohdintaan.

-Aiheet vaihtelevat sen mukaan, mikä tiimiä juuri sillä hetkellä mietityttää. Olemme pohtineet mm. sitä, miten muuttujat ja metodit nimetään koodissa tai keskustelleet .NET Core DI:n parhaista käytännöistä PLC-sovelluksessa, selostaa Timo.

-Koodikatselmoinneissa tiimi pääsee keskustelemaan hyvistä koodauskäytännöistä esimerkkien avulla. Kooditiistain yksi tärkeimmistä tarkoituksista onkin hyvien koodaustapojen kehittäminen ja jakaminen, täydentää Scrum Master Marko Autio.

On aika vierailla Kooditiistaissa. Linjoilla on yli kymmenen asiantuntijaa ja heti alussa on selvää, ettei haastattelun tekijä ole yksi heistä. Aiheena on uudistettu ajastintoiminnallisuus, joka mahdollistaa uusien tehtävien ajastamisen käyttöliittymältä. Ajastimesta käydään läpi, kuinka uusia ajastettuja tehtäviä tulee tehdä sekä, miten ajastin lataa ne käyttöönsä. Puheenvuoro on tällä kertaa Lahdessa, joskin yli linjojen vallitsevan tilanteen johdosta.

-Itse myönnän käyttäväni joskus puheenvuoroissa ns. takki auki -metodia. Tällä viittaan siihen, että katsomme yhdessä porukalla Visual Studiota (Microsoftin kehitysympäristö) ja tutkimme, miten jotakin asiaa voidaan parantaa, sanoo Timo.

Miten tiimi on hyötynyt Kooditiistaista?

-Ensinnäkin meillä on yhtenäiset käytännöt, jolloin kaikille on selvää, mitä pitää tehdä. Tällä varmistamme tiedonjaon: riippumatta siitä, kuka tiimin jäsenistä toteuttaa toiminnallisuuden, on koodin rakenne samanlainen, tiivistää Timo.

*) Retrospektiivi
Suomeksi: miten meillä meni. Säännöllinen katsaus menneeseen, onnistumisiin, kehityskohteisiin ym. yhdessä tiimin kanssa.

Linkit aiemmin ilmestyneisiin juttuihin:

Miksi sinunkin on hyvä lukea Valtiovarainministeriön julkaisuja – 2019:53 ja sen kappale 5

Sovellusarkkitehti maalaa ison kuvan

Profit Loans & Collaterals – 300 tuntia viikossa

Verify Ketju Action When Adding Jalkipanttis*

News

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...

Me tarjoamme turvallisen alun tech-uraansa aloitteleville

Alkuvuoden 2022 aikana olemme saaneet yli kaksisataa työhakemusta juniorpositioihin eri paikkakunnille. Loistavista hakijoista valitsemme keväällä aloittamaan eri tiimeissämme toistakymmentä nuorta osaajaa. Meillä on kokemusta jo useiden vuosien ajalta uraansa...

Profit Software tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

Ilmari tuli Profit Sofwarelle töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Profit Softwaren työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan....