Tiimityön pohjana luottamus ja kommunikaatio

Apr 20, 2022 | Analytics, News, People

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Tällä kertaa tutustumme Jereen ja Teemuun, jotka työskentelevät yhdessä mm. Data Masking -ratkaisun parissa. Ratkaisua voidaan käyttää henkilötietojen häivyttämisessä eli maskauksessa.

– Me ollaan tehty yhdessä töitä 11 vuotta, harvemmin tässä yllätyksiä toisen suunnasta tulee, toteaa Jere kollegastaan Teemusta.

Jere ja Teemu tekevät töitä yhdessä eri projekteissa, viimeksi Data Masking -ratkaisun osalta asiakasprojektissa.

– Voisi sanoa, että tämän ratkaisun osalta tiimi muodostuu, kun asiakasprojekti alkaa. Tiimit ovat projektikohtaisia ja projektin alkaessa päätetään, keitä meiltä tulee mukaan, ketkä ovat mukana asiakkaan puolelta ja onko mukana vielä jokin muu taho, mikäli kyseessä on monitoimittajaympäristö, sanoo Teemu.

Ongelmatilanteissa tukea kollegalta

Projektin keskiössä on aina kommunikaatio ja tehtäväjaot.

Asiakkaan kanssa kommunikoidaan tilanteesta riippuen puhelimella, sähköpostitse ja Teamsin välityksellä. Tärkeää on muistaa se, että mitä tahansa tehdään, niin se dokumentoidaan.

– Jaamme ylipäätään paljon tietoa, mutta erityisesti, kun pitää löytää ratkaisu johonkin. Jos tiimissämme olisi junior-kehittäjä, tulisi koulutukseen ja perehdytykseen panostaa enemmän, kertoo Jere.

– Meidän tekninen stack on sen verran laaja, että tiedon jakaminen on siitäkin näkökulmasta joskus haastavaa. Projekteissa luonnollisin paikka keskustelulle on dailyt, sanoo Teemu.

Erittäin hyvä, ellei täydellinen

Viimeisimmässä Data Masking -toteutuksessa Teemu toimi projektipäällikkönä, Jere arkkitehtinä.

-Teemulle annan kyllä kiitosta siitä, että hän oli niin hyvin kartalla kaikesta, vaikka projektipäällikön roolissa on paljon hallinnoitavaa, sanoo Jere.

-Jere puolestaan ansaitsee kiitosta siitä, että hänen tekninen ja sisällöllinen ymmärryksensä on niin vahva. Tässä meidän viimeisimmässä projektissamme oli paljon uusia asioita ja tehokkaasti Jere nekin otti haltuun, kehuu Teemu.

Molemmat korostavat yhdessä sparrailun ja avoimuuden helpottaneen projektin toteutusta ylipäätään.

– Harvoin on sellaisia tilanteita, ettei keksi mitään kehitettävää, mutta tässä meidän viimeisimmässä projektissamme oli kyllä tosi hyvä draivi kaikilla osapuolilla, päättää Teemu.

Kiinnostuitko urasta Profit Softwarella tai onko alanvaihto ajankohtaista? Tutustu avoimiin paikkoihimme urasivuillamme.

 

News

Profit Software ranked number 120 on the Tivi 250 list

Tietoviikko has published its yearly report on Finland’s 250 largest ICT companies. It states that ICT sector has grown rapidly; one sign was that minimum revenue limit in order to get to the list was 10.4M euros when it last year was 9.1M euros. The average turnover...

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

The development path of an initial idea into a new functionality

In the beginning, there is an initial idea. A fragment of a phrase from a conversation suddenly springs to mind. A question to colleagues, "has this ever come up with your client?". And in no time, we are in full swing at work, conceptualizing a new functionality! The...

System renewal – an upgrade in technology or also something else?

When discussing a system renewal, hot topics are amongst other digitalization, automation, conversions, and migration. And nothing wrong with these, all important factors ensuring the new system operates as whished and delivers the expected benefit. But will a system...

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...