Työkaverit ja -tehtävät motivoivat nuorta osaajaa – Asset Tracker ensimmäisenä projektina

Sep 23, 2020 | Blog, People

Mikan etäkonttorilla työkaverina toimii Benny.

Mika Savolainen tuli Profit Softwarelle alkuvuodesta 2020 saatuaan opiskelukaverilta vinkin työpaikasta Lahdessa. Hän on valmistunut Lappeenrannan yliopistosta. Työhaastattelussa hän huomasi, että omien projektien tekemisestä oli apua, ja hänen osaamisensa vakuutti tulevan tiiminvetäjän. Työt alkoivat helmikuussa.

– Lahden porukasta tuli heti tosi positiivinen fiilis, toimistolla pystyi kävelemään kenen luokse vain ja kysymään kysymyksensä, Mika kertoo.

Koronan myötä Profit Software siirtyi etätöihin maaliskuussa, vain hieman sen jälkeen, kun Mika oli aloittanut työt. Vaikka etäily mutkistaa kommunikointia, hän suhtautuu positiivisesti tilanteeseen.

– Etätyöaikaankin oli lopulta helppo sopeutua, koska pidämme tiiviisti yhteyttä Teamsissa ja Slackissa, Mika sanoo. – Joka päivä käymme läpi tiimin kanssa työtilannetta ja kuulumisia.

Ensimmäisenä projektinaan Mika pääsi tekemään Asset Tracker -ratkaisua. Asset Tracker on käyttöomaisuuden ja tariffien hallintajärjestelmä, joka on kehitetty erityisesti energiansiirtoyhtiöiden tarpeisiin. Nuori osaaja tarttui rohkeasti haasteeseen ja oppi nopeasti uutta, pian hän pääsikin tekemään myös suoraan asiakkaan kanssa töitä.

– Odotin, että pääsisin koodaamaan C#:a tai Javaa, mutta aloinkin opetella Reactia, Mika naurahtaa. – Tykkään Profit Softwarella siitä, että täällä arvostetaan kykyä opetella uusia taitoja sen sijaan, että pitäisi olla heti valmis osaaja. Pääsin kyllä myös tekemään sitten sitä Javaakin.

Asset Tracker -projektissa Mikaa innosti asiakkaan toiveiden selvittäminen ja sen pohjalta tekeminen. Myös jännitystä on mahtunut mukaan, sillä hän piti projektin aikana ensimmäisen asiakasdemotilaisuutensa.

– Se oli vähän jännä paikka, mutta kaikki sujui hyvin ja sain hyvää palautetta, summaa Mika. -Hyvä valmistautuminen on kaiken a ja o.

Mika on viihtynyt Profit Softwarella hyvin ja jatkaa pian seuraavaan projektiin.

– Työtehtävät ja työkaverit motivoivat – on kiva tietää tekevänsä jotain hyödyllistä, joka auttaa asiakkaita, Mika toteaa. – Siitä tulee tekemisen ilo.

Entä vinkit työnhaussa oleville nuorille osaajille?

– Kannattaa hakea töihin jo opiskeluaikana aikaisin, siinä ei mitään ainakaan menetä, toteaa Mika. – Itselläni oli korkea kynnys hakea, koska ajattelin, että pitäisi olla valmistunut ja olla kokemusta koodausprojekteista töiden kautta. Lopulta kuitenkin tärkeämpää on proaktiivinen ote: projektikokemusta voi hankkia myös itse omalla vapaa-ajalla ja näin lisätä omaa osaamista. Työnantajaa kiinnostaa nähdä, että osaa olla kiinnostunut tekemisestä.


Omat projektit siis rohkeasti vaan Githubiin esille ja töitä hakemaan!
Katso Profit Softwaren avoimet työpaikat: careers.profitsoftware.com.

News

Profit Software ranked number 120 on the Tivi 250 list

Tietoviikko has published its yearly report on Finland’s 250 largest ICT companies. It states that ICT sector has grown rapidly; one sign was that minimum revenue limit in order to get to the list was 10.4M euros when it last year was 9.1M euros. The average turnover...

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

System renewal – an upgrade in technology or also something else?

When discussing a system renewal, hot topics are amongst other digitalization, automation, conversions, and migration. And nothing wrong with these, all important factors ensuring the new system operates as whished and delivers the expected benefit. But will a system...

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...