Uutta oppimassa opiskeluiden ohessa: tietojohtamista Profit Softwarella

Mar 26, 2021 | Analytics, Blog, People, Recruitment

Tampereella tietojohtamista opiskelevat, Profit Softwarella BI-kehittäjinä työskentelevät Ilari ja Elina ovat aktiivisia ja innokkaita nuoria ammattilaisia.

Nyt he kertovat, millaista Junior BI Developerina on ollut ja mitä kaikkea työnkuvaan voi kuulua.

Ilaria kiinnostavat projektipäällikön tehtävät.

Ilari Hauhia: ”Tärkeintä on kyky ja halukkuus oppia uutta.”

Myönnän suoraan, että ennakkoon en ollut aivan varma, mitä Business Intelligence -kehittäjän työnkuvaan kuuluu. Aloitin Profit Softwarella osa-aikaisessa työsuhteessa toisen vuoden opiskelijana tammikuussa 2020. Junior BI Developer -roolissa tehtäväkseni annettiin kehittää analytiikkaa, tietomalleja ja dataputkia konsultin roolissa useammalle eri Profit Softwaren asiakkaalle. Viimeisen vuoden aikana olen oppinut, että työssä pääsee tekemään hyvinkin monia datan käsittelyyn ja liikuttamiseen liittyviä asioita, eikä työnkuvaa pysty edelleenkään tiivistämään yhteen lauseeseen.

Alun perin vuonna 1992 perustettu Profit Software toimittaa erilaisia järjestelmäratkaisuja ja konsulttipalveluita finanssialalle. Lisäksi yhtiö tarjoaa analytiikka- ja tiedonhallintapalveluita useille toimijoille eri toimialoilla. Erityisesti analytiikka- ja tiedohallintapalveluiden kehitykseen etsitään jatkuvasti osaavia tietojohtajia, minkä vuoksi Profit Software tekee tiivistä yhteistyötä tietojohtajakilta Man@gerin kanssa.

Usein projektin tarkoituksena on saada esimerkiksi tehtaan testilaitteilta peräisin oleva tai vaikkapa asiakaskyselyiden avulla kerätty data näkymään loppuraporteilla niin, että datasta jalostetun tiedon avulla voidaan tehdä liiketoiminnan kannalta oleellisia päätöksiä. Matkalla lähteestä loppuraportille dataa täytyy usein esimerkiksi varastoida, siirtää eri palvelimien välillä tai yhdistellä sitä muuhun dataan.

Työsuhteeni alkuvaihe meni pitkälti uusien asioiden opiskeluun. Käytännössä työn kannalta tärkeät työkalut ja teknologiat, joihin kuuluvat muun muassa SSIS, SSAS, Tableau, QlikView ja Power Bi, tulevat konkreettisesti tutuiksi vasta työn ohessa. Yliopiston kursseista työn kannalta kenties merkittävintä tietoa antavat tietokantojen suunnitteluun keskittyvät kurssit, joihin kannattaa paneutua, mikäli ura alan parissa kiinnostaa.

Työssä menestymisen kannalta tärkeintä on kyky ja halukkuus oppia uutta. Itselleni tulee edelleen päivittäin vastaan tilanteita, joissa jotain ongelmaa täytyy selvittää esimerkiksi Googlen tai kollegoiden avustuksella.

Henkilökohtaisesti voin suositella Profit Softwarea työpaikkana. Yrityksessä kannustetaan opiskeluun, ja esimerkiksi raskaan opintoperiodin keskellä tai tenttiviikon aikana työt joustavat opintojen tilanteen mukaan. Myös työntekijän omat toiveet urakehityksen suhteen otetaan huomioon. Esimerkiksi itse olen kuluneen reilun vuoden aikana suuntautunut teknisestä tekemistä hiljalleen enemmän projekti- ja palvelupäällikön tehtäviin.

 

Elinan mielestä parhaita asioita Profitilla ovat joustavuuden lisäksi uuden oppiminen ja vastuun saaminen heti töiden aluksi.

Elina Suuronen: ”Työssä korostuvat ongelmanratkaisukyky, liiketoiminnan ymmärtäminen sekä kommunikointitaidot.

Laitoin hakemuksen Profit Softwarelle kevättalvella 2020. Nopeasti hakemuksen lähettämisen jälkeen minua pyydettiin haastatteluun, jonka päätteeksi minulle lyötiin Power BI -ennakkotehtävä kotiin ratkottavaksi. Osa-aikaiset työt Junior BI Developerina pääsin aloittamaan elokuussa 2020. Samoihin aikoihin aloitin myös viidennen vuoden tietojohtamisen opintojen parissa Tampereen yliopistossa.

Työt alkoivat opiskelemalla itselleni uusia työkaluja, joihin kuuluivat muun muassa SSIS, SSRS ja SSAS. Pääsääntöisesti olen työskennellyt etänä lukuunottamatta muutamia toimistolla tehtyjä perehdytyksiä. Etänä aloittaminen uudessa työpaikassa ja tehtävässä tuo tietenkin haasteita, mutta yli 7 kk aikana olen huomannut, että apua saa helposti etänäkin eri viestintäkanavien välityksellä, kuten Teamsillä tai Slackillä.

Tavalliseen työpäivääni kuuluu asiakkaiden ylläpitotyöpyyntöjen ratkontaa. Lisäksi pidämme usein asiakkaiden ja muiden Profitin konsulttien kanssa palavereja, joissa käymme läpi esimerkiksi työpyyntöjen statuksia. Olen päässyt mukaan myös isompiin projekteihin ja ollut mukana esimerkiksi järjestelmäintegraation toteuttamisessa. Tässä projektissa pääsin tutustumaan asiakkaan tietovarastointikokonaisuuteen ja näin, kuinka data siirtyy lähdejärjestelmän tiedostoista raportointiin.

Työt ovat antaneet korvaamatonta kokemusta liiketoimintatiedon hallinnasta ja sen käytännön toteuttamisesta. Omasta mielestäni työssä korostuvat ongelmanratkaisukyky, liiketoiminnan ymmärtäminen sekä kommunikointitaidot. Tietenkin teknisellä osaamisella on iso merkitys, mutta nuo kolme taitoa luovat pohjan työskentelemiselle. Teknistä osaamista olen kerryttänyt paljon työn aikana. On parasta, kun joka päivä oppii lisää.

Tällä hetkellä teen töitä kolme päivää viikossa ja opiskelemiselle olen pyhittänyt loppuviikon. Kursseja minulla on tällä hetkellä menossa kolme, joten töille riittää hyvin aikaa. Olemme myös keskustelleet mahdollisuudesta tehdä diplomityö Profitilla. Profitilla parasta joustavuuden lisäksi on uuden oppiminen ja vastuun saaminen heti töiden aluksi.Kiinnostuitko työskentelystä Profit Softwarella? Hakumme Junior BI Developeriksi Tampereelle ja Poriin ovat auki 31.3.2021 asti.

Katso avoimet työpaikkamme ja hae!

Lue myös muita blogejamme:

Parasta asiakastyössä on auttaminen

Vastuuta ja luottamusta asiakasprojekteissa

Työkaverit ja -tehtävät motivoivat nuorta osaajaa – Asset Tracker ensimmäisenä projektina

News

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...

Me tarjoamme turvallisen alun tech-uraansa aloitteleville

Alkuvuoden 2022 aikana olemme saaneet yli kaksisataa työhakemusta juniorpositioihin eri paikkakunnille. Loistavista hakijoista valitsemme keväällä aloittamaan eri tiimeissämme toistakymmentä nuorta osaajaa. Meillä on kokemusta jo useiden vuosien ajalta uraansa...

Profit Software tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

Ilmari tuli Profit Sofwarelle töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Profit Softwaren työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan....