Vahinkovakuutusyhtiö Pohjantähti hyödyntää OpenText Exstreamia dokumentinhallinnassaan

Mar 31, 2021 | Customers, Insurance, News

Pohjantähti on Suomen kuudenneksi suurin vahinkovakuuttaja*. Osa heidän digitalisaatiostrategiaansa on ollut siirtyminen StreamServestä Exstreamiin. Toteutus tehtiin yhteistyössä pitkäaikaisen IT-kumppanin, Profit Softwaren, kanssa.

Muutos oli välttämätön, sillä versiotuki liiketoimintakriittiselle asiakirjahallintajärjestelmälle, StreamServe 5.6.2:lle, oli loppumassa. Toinen merkittävä syy on EU:n saavutettavuusdirektiivi, joka takaa yhdenvertaisen pääsyn digitaalisiin palveluihin mm. vanhuksille ja vammaisille. Direktiivi tulee voimaan asteittain, seuraavien vaatimusten tullessa voimaan kesäkuussa 2021.

-Profit Software on pitkäaikainen kumppanimme. Vakuutusjärjestelmämme on Profit Softwaren ylläpitämä, joten oli luonnollista toteuttaa StreamServen versionnostohanke heidän kanssaan, kertoo Pohjantähden IT-kehitysjohtaja Jukka Grönroos.

Pohjantähti hyödyntää alkuvaiheessa Exstreamin perusominaisuuksia, mutta valmius uusien toiminnallisuuksien käyttöönottoon on olemassa. Uusin versio sisältää toiminnallisuuksia, kuten laajat verkkotyökalut tai interaktiivisten lomakkeiden luomisen tietojen keräämistä varten.

-Emme ole vielä hyödyntäneet kaikkia Exstreamin tarjoamia mahdollisuuksia, mutta tunnistamme jo nyt käyttötapauksia, joiden avulla saamme kustannushyötyjä ja parannamme käyttäjäkokemusta: esimerkiksi liiketoiminnan itsenäisesti muokattavien osioiden mahdollistaminen, viestintäprosessien laajentaminen sekä uusimpien rajapintojen hyödyntäminen, jatkaa Grönroos.

-Projekti eteni iteratiivisesti. Ensimmäisessä vaiheessa asensimme Exstream 16.6.2 -testiympäristön ja aloitimme migraation StreamServe 5.6.2:sta. Migraation jälkeen teimme muutamia muutoksia asiakirjojen ulkoasuun. Kohtasimme myös haasteita korvatessamme StreamIN:llä tehdyt datan sisäänluvut. Nyt olemme saaneet ensimmäiset dokumentit tuotantoon, kertoo Profit Softwaren kehittäjä Heikki Jaakkola.

Profit Softwarella on Pohjantähdessä useita eri projektitiimejä. Exstream-ylläpidosta ja kehitystyöstä vastaa oma tiimi.

Pohjantähti on vuonna 1895 perustettu suomalainen vakuutusyhtiö, joka tarjoaa monipuolista vakuutusturvaa kotitalouksille, maatalouksille sekä yrityksille. Se palvelee asiakkaitaan lähes 30 toimipisteessä eri puolilla Suomea.

Profit Software on finanssialalle järjestelmäratkaisuja ja konsulttipalveluita toimittava yritys. Se tarjoaa lisäksi analytiikka- ja tiedonhallintapalveluita useille toimialoille. Vuonna 1992 perustetun Profit Softwaren toimistot sijaitsevat Espoossa, Tampereella, Porissa, Lahdessa, Tallinnassa ja Tukholmassa. Henkilöstömäärä on 250+.

*) Finanssiala, Vakuutusvuosi 2019

News

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...

Me tarjoamme turvallisen alun tech-uraansa aloitteleville

Alkuvuoden 2022 aikana olemme saaneet yli kaksisataa työhakemusta juniorpositioihin eri paikkakunnille. Loistavista hakijoista valitsemme keväällä aloittamaan eri tiimeissämme toistakymmentä nuorta osaajaa. Meillä on kokemusta jo useiden vuosien ajalta uraansa...

Profit Software tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

Ilmari tuli Profit Sofwarelle töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Profit Softwaren työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan....