Virtuaalinen työhaastattelu – kuinka ensivaikutelma luodaan

May 8, 2020 | News, People

Siirtyminen toimistoilta etätyöskentelyyn on tuonut muutoksia myös rekrytointiin, tai ainakin siihen, miten työhaastattelut pidetään. Kun ensivaikutelma luodaan yleensä kasvotusten, olemme nyt tilanteessa, jossa ensimmäinen kysymys saattaa olla “Toimiiko kamera, näetkö minut?” tai ”Onko mikrofonisi mykistetty?”

Kuinka ensivaikutelma luodaan virtuaalisesti?

-Teknisillä asioilla on toki tärkeä rooli ja siksi haastateltavan kannattaakin valmistautua, testata esimerkiksi yhteyden toimivuus, kertoo tiiminvetäjä Timo Rantanen.

Tiiminvetäjä Lauri Oikarinen on samaa mieltä ja jatkaa, etteivät mahdolliset tekniset haasteet kuitenkaan ratkaise sitä, rekrytoidaanko henkilö vai ei.

Yleisesti ottaen työhaastattelusta selviää virallisilla tervehdyksillä (tähän asti kättely, tulevaisuudesta emme tiedä), siistillä pukeutumisella ja valmistautumalla vastaamaan haastattelussa esitettyihin kysymyksiin.

-Tällä hetkellä ohjeistamme työhaastatteluun tulevaa niin, että olisi mukava, mikäli kamera on päällä. Mitään käskyjä emme toki anna, jatkaa HR Manager Sanna Hyvönen.

Miten itse haastattelu, jännittääkö haastateltavia enemmän kuin yleensä?

-Perustuen niihin haastatteluihin, joissa olen ollut mukana, sanoisin, että ihmiset ovat ihan samalla tavoin hermostuneita, kuin he olisivat kasvokkain tapahtuvassa haastattelussa, kommentoi Timo.

-Itseasiassa haastateltavat saattavat olla vähemmän hermostuneita, jatkaa Lauri.

Yrityskulttuurista on pystyttävä viestimään verkossa

Kun työhaastattelu tapahtuu Profit Softwaren toimistossa, näkee haastateltava usein myös nykyisiä profitlaisia. Näissä hetkissä kandidaatti muodostaa mielikuvaansa siitä, minkälainen yritys on kyseessä.

-Se mitä tässä kontekstissa jää puuttumaan, ovat rutiinit ennen ja jälkeen haastattelun. Emme voi hakea kahvikupillista keittiöstä tai nähdä mahdollisia kollegoita käytävässä, sanoo Sanna.

Miten kulttuuri sitten tehdään näkyväksi?

-On erittäin tärkeää, että kaikki haastattelussa olevat ovat omia itsejään, aitoja ja läsnä. Tämä jo osaltaan varmistaa sen, että yrityskulttuurimme välittyy, jatkaa Sanna.

-Sanoisin, että tilanne on haasteellisempi sille, joka hakee paikkaa ja on vaihtamassa työtä. Tämä henkilö ei tiedä yhtään, mihin hän on heittäytymässä, saati sitä, millainen henki meillä on, täydentää Lauri.

Jos nykyinen tilanne pitkittyy, ovat Lauri, Timo ja Sanna sitä mieltä, että kulttuuri pitäisi saada konkreettisemmin esiin. Yksi vaihtoehto voisi olla videot eri toimistoista.

Lopussa on pakko kysyä vielä tärkeä kysymys. Onko ensimmäinen rekrytointi virtuaalisesti jo tehty?

-Tilanne näyttää lupaavalta ja meillä on potentiaalinen rekry olemassa, tiivistää Timo.

Vinkit virtuaalihaastatteluun:

  • Testaa yhteydet
  • Kysy yrityksestä ja tekemisestä rohkeasti
  • Kysy konkreettisia esimerkkejä vaikkapa henkilöstön yhteisestä tekemisestä ja aktiviteeteistä
  • Valmistaudu kertomaan itsestäsi, osaamisestasi ja millaiseen työyhteisöön sinä haluat kuulua

Tutustu Profit Softwaren avoimiin työpaikkoihin.

News

Profit Software rebrands as Evitec to support Nordic expansion

Profit Software is a leading provider of system solutions and consulting services to the Nordic financial service industry. It also offers analytics and information management services across multiple industries. The company is now starting a major rebranding project...

Blog

Tuotekehitystä ketterästi ja yhdessä oppien

Tässä sisältösarjassa tuomme esille Profit Softwaren eri kehittäjätiimejä. Nyt esittelyvuoron saa Mikan ja Teron johdolla tuotetiimimme, joka on erikoistunut Profit Life & Pension -järjestelmään tunnetussa ja pitkäaikaisessa finanssialan asiakkuudessamme. Mika...

Mitä löytyy modernin sopimushoitojärjestelmän ytimestä?

Digitalisaatio on jo monen vuoden ajan ollut kestopuheenaihe vakuutusalalla. Koronaviruksen tuoma paine pystyä palvelemaan asiakkaita etäyhteyksin kiihdytti keskustelua entisestään. Yhtiöt ovatkin viimeistään koronan myötä kehittäneet asiakasrajapinnassa tapahtuvaa...

Alanvaihtajina IT-alalla

Haastattelimme kolmea, jo pitkän uran vakuutus- ja pankkialalla työskennellyttä profitlaista: Annikaa, Elkaa ja Maijaa. Annikalla ja Elkalla on takanaan parisenkymmentä vuotta työskentelyä vakuutusalalla, Maijalla on pitkä kokemus pankkimaailmasta. Alanvaihtajina...

Me tarjoamme turvallisen alun tech-uraansa aloitteleville

Alkuvuoden 2022 aikana olemme saaneet yli kaksisataa työhakemusta juniorpositioihin eri paikkakunnille. Loistavista hakijoista valitsemme keväällä aloittamaan eri tiimeissämme toistakymmentä nuorta osaajaa. Meillä on kokemusta jo useiden vuosien ajalta uraansa...

Profit Software tarjoaa monipuolisia haasteita junior-kehittäjille

Ilmari tuli Profit Sofwarelle töihin vuoden 2021 toukokuussa. Hän on opiskellut Lappeenrannan yliopistossa tuotantotaloutta, pääaineenaan data-analytiikka päätöksenteossa. Etsiessään kesätöitä hän löysi Profit Softwaren työpaikkailmoituksen ja kiinnostui lukemastaan....